Categorie├źn
recepten

Hoe maak je thuis een chocoladeletter?

In de serie THUIS vs BAKKERIJ laat Jan Nagelkerke zien hoe hij in de professionele bakkerij een (gevulde) chocoladeletter maakt.

In de serie THUIS vs BAKKERIJ laat Jan Nagelkerke zien hoe hij in de professionele bakkerij – in dit geval in het Choco Atelier in Oudenbosch – een (gevulde) chocoladeletter maakt. Vervolgens gaat Jan in zijn eigen keuken aan de slag, want hoe doe je dat nu eigenlijk thuis?

Tip van Jan

Maak er tijdens het decoreren echt een feestje van. Neem er de tijd voor en je hebt binnen no-time een Instagram-ready lekkernij!

Decoreren chocoladereep

De tekst gaat verder onder deze video.

Ingredi├źnten chocoladeletter

210 gr Belgische chocolade (140 gr smelten, 70 gr enten)

Decoratie
mini marshmellows
amandelschaafsel
bastogne koek
naar eigen smaak

Bewaaradvies chocoladeletter

Als de bereiding goed is gelukt, kun je de letter gewoon op kamertemperatuur bewaren. Merk je dat de chocolade smelt bij aanraking, dan leg je de chocoladeletter of -reep in de koelkast.