Categorieën
recepten

Gevulde speculaas met amandelspijs

In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan je mee naar de professionele bakkerij en laat hij zien hoe de ambachtelijke bakkers gevulde speculaas met amandelspijs maken.

Met Sinterklaas in het land is het natuurlijk extra leuk om gevulde speculaas te maken. In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan je mee naar de professionele bakkerij en laat hij zien hoe de ambachtelijke bakkers gevulde speculaas met amandelspijs maken. In de thuiskeuken leer je van Jan hoe je met een aangepast recept je hele huis laat ruiken naar de heerlijke speculaaskruiden.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius. De baktijd is 45 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

De tekst gaat verder onder deze video.

Ingrediënten gevulde speculaas

Speculaasdeeg
250 gr roomboter
250 gr basterd suiker
5 gr zout
rasp van een citroen
1 ei
500 gr bloem
15 gr speculaaskruiden
7,5 gr bakpoeder

Spijs
1 kg vulspijs (amandelspijs)
2 eieren
100 ml water

Decoratie
halve amandelen
ei

(Alle ingrediënten op kamertemperatuur.)