Categorieën
recepten

Smeuïge chocolade-perentaart

In deze Bakflix-video maakt Jan een chocolade-perentaart en in iets meer dan een kwartier leer je elke stap van de bereiding. Een bijzondere smaakcombinatie die je zéker eens geprobeerd moet hebben!

Fruit is heel erg leuk om mee te werken en kan een frisse maar bijvoorbeeld ook zoete smaak geven aan een recept. In deze Bakflix-video maakt Jan een chocolade-perentaart en in iets meer dan een kwartier leer je elke stap van de bereiding. Een bijzondere smaakcombinatie die je zéker eens geprobeerd moet hebben!

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. De baktijd voor de bodem is ongeveer 10 minuten. De baktijd voor de gehele taart met vulling is 10-15 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

De tekst gaat verder onder deze video.

Ingrediënten chocolade-perentaart

Deegbodem
125 gr roomboter
100 gr basterdsuiker
mespuntje zout
200 gr bloem
15 gr cacaopoeder
1 ei

Vulling
50 gr pure chocolade (70%)
1 ei
250 ml slagroom
2 scheppen vanillesuiker

Peren
3 peren
120 gr honing

(Alle ingrediënten op kamertemperatuur.)

Bewaaradvies chocolade-perentaart

Je kunt deze chocolade-perentaart het beste vers eten. Als je de taart wat langer wilt bewaren, plaats deze dan zoveel mogelijk luchtdicht afgedekt in de koelkast.