Categorieƫn
recepten

Hoe maken we kerstkransjes van schuim in de bakkerij?

Sinterklaas is inmiddels alweer naar huis toe en dat betekent dat de kerstperiode echt kan losbreken. Jan Nagelkerke laat in zijn ambachtelijke bakkerij in Oudenbosch zien hoe hij met de grote bakkerijmachines overheerlijke schuimpjes in de vorm van kerstkransjes maakt.

Sinterklaas is inmiddels alweer naar huis toe en dat betekent dat de kerstperiode echt kan losbreken. Jan Nagelkerke laat in zijn ambachtelijke bakkerij in Oudenbosch zien hoe hij met de grote bakkerijmachines overheerlijke schuimpjes in de vorm van kerstkransjes maakt.

Ook bijzondere kerstmannetjes tovert hij op de bakplaten. Voor de thuisbakkers is er natuurlijk een thuisrecept met aangepaste hoeveelheden.

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. De baktijd is ongeveer 40 minuten (iets langer voor de kerstmannen). Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

De tekst gaat verder onder deze video.

Ingrediƫnten schuimpjes

250 gr suiker
80 gr water

Koken tot 122,5 graden Celsius.

100 gr suiker
3 eiwitten

Het kloppen starten wanneer de suiker en het water 110 graden Celsius zijn.