Categorieën
recepten

Kerststol met zelfgemaakte amandelspijs

Met de kerst in het vooruitzicht is een seizoensproduct zoals de kerststol met zelfgemaakte amandelspijs superleuk om te bereiden. Jan laat zien hoe de vulling, het deeg en de amandelspijs samenkomen tot een heerlijk ruikend eindresultaat.

Met de kerst in het vooruitzicht is een seizoensproduct zoals de kerststol met zelfgemaakte amandelspijs superleuk om te bereiden. Jan laat zien hoe de vulling, het deeg en de amandelspijs samenkomen tot een heerlijk ruikend eindresultaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De baktijd voor de kerststol is 45-55 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

De tekst gaat verder onder deze video.

Ingrediënten kerststol

Amandelspijs
250 gr suiker
250 gr blanke amandelen
citroenrasp
1 ei

Dit is genoeg amandelspijs voor twee stollen.

Deeg
400 gr bloem
50 gr suiker
8 gr zout
30 gr verse gist (of 10 gr droge gist)
200 ml volle melk
50 gr roomboter
1 ei

Vulling
50 gr gember
100 gr hazelnoten
400 gr gewelde rozijnen

(Alle ingrediënten op kamertemperatuur.)