Categorie├źn
recepten

Brabantse boterkoeken

Hoe maak je zelf een echte Brabantse boterkoek? In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan je mee in Bakkerij Nagelkerke in Oudenbosch om te laten zien hoe daar de ambachtelijke boterkoeken worden bereid. Vervolgens maakt en kneedt Jan in zijn thuiskeuken het deeg voor zelfgemaakte Brabantse boterkoeken: een bewerkelijke klus met een knapperig en heerlijk eindresultaat!

Hoe maak je zelf een echte Brabantse boterkoek? In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan je mee in Bakkerij Nagelkerke in Oudenbosch om te laten zien hoe daar de ambachtelijke boterkoeken worden bereid. Vervolgens maakt en kneedt Jan in zijn thuiskeuken het deeg voor zelfgemaakte Brabantse boterkoeken: een bewerkelijke klus met een knapperig en heerlijk eindresultaat!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De baktijd voor de Brabantse boterkoeken is ongeveer 12 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

Tekst gaat verder onder de video.

Ingredi├źnten Brabantse boterkoek

300 gr witte (patent)bloem
15 gr (basterd)suiker
15 gr verse gist
4,5 gr zout
1 koud ei
110 ml koude volle melk
125 gr koude boter