Categorieën
recepten

Kadetjes: typisch Nederlandse zachte broodjes

Hoe worden kadetjes (of witte bolletjes of witte puntjes) gemaakt? In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan Nagelkerkje je mee naar de professionele bakkerij en daarna laat hij zien hoe je thuis kadetjes maakt en bakt.

Hoe worden kadetjes (of witte bolletjes of witte puntjes) gemaakt? In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan Nagelkerke je mee naar de professionele bakkerij en daarna laat hij zien hoe je thuis kadetjes maakt en bakt.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. De baktijd voor de kadetjes is ongeveer 8 à 9 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

Tekst gaat verder onder de video.

Ingrediënten kadetjes

Deeg
500 gr patentbloem
300 gr koude volle melk
50 gr roomboter
25 gr basterdsuiker
8 gr zout
25 gr verse gist

Afwerking
1 ei
1 klontje boter