Categorie├źn
recepten

Gezond tussendoortje: zelfgemaakte volkoren koeken

Een ambachtelijke volkoren koek is een heerlijk verantwoord tussendoortje. In deze Bakflix-video laat Jan Nagelkerke in de thuiskeuken zien hoe je een bakplaat vol voedzame volkoren koeken maakt. Ben je toch een echte zoetekauw, dan biedt dit recept volop mogelijkheden!

Een ambachtelijke volkoren koek is een heerlijk verantwoord tussendoortje. In deze Bakflix-video laat Jan Nagelkerke in de thuiskeuken zien hoe je een bakplaat vol voedzame volkoren koeken maakt. Ben je toch een echte zoetekauw, dan biedt dit recept volop mogelijkheden!

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. De baktijd voor de volkoren koeken is ongeveer 20-25 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

De tekst gaat verder onder deze video.

Ingredi├źnten volkoren koeken

deeg
125 gr boter
150 gr witte basterdsuiker
2 gr zout
1 ei
300 gr volkoren meel
2 gr bakpoeder

decoratie
150 gr noten
1 ei