Categorie├źn
recepten

Hoe maak je volkorenbrood?

Wil je zelf volkorenbrood maken? Jan Nagelkerke laat in de serie THUIS vs BAKKERIJ zien hoe je thuis volkorenbrood bereidt. Maar voordat hij dat doet, neemt hij je mee naar Luxe Bakkerij Nagelkerke: hoe wordt volkorenbrood gemaakt in een professionele bakkerij?

Wil je zelf volkorenbrood maken? Jan Nagelkerke laat in de serie THUIS vs BAKKERIJ zien hoe je thuis volkorenbrood bereidt. Maar voordat hij dat doet, neemt hij je mee naar Luxe Bakkerij Nagelkerke: hoe wordt volkorenbrood gemaakt in een professionele bakkerij?

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. De baktijd voor het volkorenbrood (vloerbrood) is ongeveer 30 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

Tekst gaat verder onder de video.

Ingredi├źnten volkorenbrood

500 gr volkorenmeel
15 gr verse gist
325 ml water (30 graden Celsius)
7,5 gr zout
1 el olijfolie