Categorieën
recepten

Hoe maak je zelf een gezonde poké bowl?

Poké bowls zijn super hot en als we door onze timeline op Instagram scrollen, zien we ontzettend vaak foto’s van deze gezonde maaltijd. In deze Bakflix-video laat Jan Nagelkerke in de thuiskeuken zien hoe hij – naast sushirijst als basis – alle ingrediënten voor een heerlijke poké bowl op tafel tovert.

Poké bowls zijn super hot en als we door onze timeline op Instagram scrollen, zien we ontzettend vaak foto’s van deze gezonde maaltijd. In deze Bakflix-video laat Jan Nagelkerke in de thuiskeuken zien hoe hij – naast sushirijst als basis – alle ingrediënten voor een heerlijke poké bowl op tafel tovert.

Tekst gaat verder onder deze video.

Ingrediënten poké bowl

basis (voor vier à vijf volwassenen)
700 gr sushirijst
1 liter water

vulling (naar smaak)
zalm
kip (vooraf bereid)
ijsbergsla
avocado
wortel
bleekselderij
taugé
komkommer
mango
paprika
korianderblad
cherry tomaatjes

extra
kokos
gefrituurde uitjes
citroensap
sushigember
japanse kruiden
wasabi mayonaise