Categorie├źn
recepten

Handgemaakte rozijnenbollen

Vandaag maakt Jan Nagelkerke rozijnenbollen en in de serie THUIS vs BAKKERIJ begint hij met het bereidingsproces in de bakkerij en daarna neemt hij de kijker mee naar de thuiskeuken.

Vandaag maakt Jan Nagelkerke rozijnenbollen en in deze aflevering van de serie THUIS vs BAKKERIJ begint hij met het bereidingsproces in de bakkerij en daarna neemt hij de kijker mee naar de thuiskeuken.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. De baktijd voor de rozijnenbollen is ongeveer 7 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

De tekst gaat verder onder de video.

Ingredi├źnten rozijnenbollen

300 gr bloem
120 gr melk
1 ei
25 gr verse gist
5 gr zout
15 gr suiker
25 gr boter
1 citroen (voor citroenrasp)
300 gr gewelde rozijnen (250 gr ongeweld)