Categorieën
recepten

Zelf suikerbrood maken

De serie THUIS vs BAKKERIJ blijft populair en deze keer kiest Jan Nagelkerke voor heerlijk suikerbrood. In de bakkerij passen er tien suikerbroden op een bakplaat, maar thuis kneedt hij met de hand één heerlijk ambachtelijk suikerbrood voor zijn gezin.

De serie THUIS vs BAKKERIJ blijft populair en deze keer kiest Jan Nagelkerke voor heerlijk suikerbrood. In de bakkerij passen er tien suikerbroden op een bakplaat, maar thuis kneedt hij met de hand één heerlijk ambachtelijk suikerbrood voor zijn gezin.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. De baktijd voor het suikerbrood is ongeveer 25 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

Tekst gaat verder onder de video.

Ingrediënten suikerbrood

500 gr patentbloem
300 ml koude melk
25 gr verse gist (of 10 gr droge gist)
50 gr roomboter
8 gr zout
1 citroen (voor citroenrasp)
kaneel (naar smaak)
200 gr kleine suikerklontjes