Categorieën
recepten

Zo maak je thuis zachte eierkoeken

Jan Nagelkerke heeft voor deze aflevering van de serie THUIS vs BAKKERIJ op Bakflix gekozen voor een heel leuk maar vooral makkelijk recept: zachte eierkoeken!

Jan Nagelkerke heeft voor deze aflevering van de serie THUIS vs BAKKERIJ op Bakflix gekozen voor een heel leuk maar vooral makkelijk recept: zachte eierkoeken! In de bakkerij komen er tientallen eierkoeken tegelijkertijd uit de professionele ovens en thuis houdt bakker Jan het bij acht kleine eierkoekjes uit zijn heteluchtoven.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De baktijd voor de zachte eierkoeken is ongeveer 6 à 7 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

Tekst gaat verder onder de video.

Ingrediënten zachte eierkoeken

2 eieren
100 ml volle melk
150 gr basterdsuiker
1 halve citroen (voor rasp)
8 gr bakpoeder
250 gr bloem