Categorieën
recepten

Heerlijk smeuïge Zeeuwse bolussen

In deze aflevering van de serie THUIS vs BAKKERIJ leer je hoe Zeeuwse bolussen worden gemaakt. Deze zoete lekkernij wordt van hetzelfde basisdeeg gemaakt als kadetjes en Jan Nagelkerke laat het productieproces zien in de bakkerij. In de thuiskeuken komen er ook heerlijk geurende bolussen uit de heteluchtoven: dat wordt smullen!

In deze aflevering van de serie THUIS vs BAKKERIJ leer je hoe Zeeuwse bolussen worden gemaakt. Deze zoete lekkernij wordt van hetzelfde basisdeeg gemaakt als kadetjes en Jan Nagelkerke laat het productieproces zien in de bakkerij. In de thuiskeuken komen er ook heerlijk geurende bolussen uit de heteluchtoven: dat wordt smullen!

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. De baktijd voor de Zeeuwse bolussen is ongeveer 6 à 7 minuten. Voor jonge kinderen: vraag je papa of mama altijd hulp met de oven, zodat je je niet verbrandt.

Tekst gaat verder onder de video.

Ingrediënten Zeeuwse bolussen

Deeg
500 gr patentbloem
300 gr koude volle melk
50 gr roomboter
25 gr basterdsuiker
8 gr zout
25 gr verse gist

Afwerking
250 gr bruine basterdsuiker
1 tl kaneel