Categorieën
recepten

Yoghurt amarena ijs uit onze ijsmakerij

Voor het eerst maakt Jan Nagelkerke een Bakflix-video over ijsbereiding. Hij maakt vandaag yoghurt amarena ijs: heerlijk roomijs met rijke yoghurtsmaak en smaakvolle amarenakersen en bijbehorende saus.

Voor het eerst maakt Jan Nagelkerke een Bakflix-video over ijsbereiding. Hij maakt vandaag yoghurt amarena ijs: heerlijk roomijs met rijke yoghurtsmaak en smaakvolle amarenakersen en bijbehorende saus. Plaats van handeling: de ijsmakerij van Maddey’s in Oudenbosch.

De tekst gaat verder onder de video.

Recept en ingrediënten zelf ijs maken

250 ml volle melk
250 ml vloeibare slagroom
4 eidooiers
150 gr kristalsuiker

Deze ingrediënten totaal onder voortdurend roeren verwarmen tot 85 graden Celsius. Vervolgens zo snel mogelijk koelen.

Na een nacht rijpen in de koelkast smaken toevoegen (bijvoorbeeld vanille) en vervolgens in een ijsmachine turbineren (“afdraaien”).