Categorieën
recepten

Kadetjes: typisch Nederlandse zachte broodjes

Hoe worden kadetjes (of witte bolletjes of witte puntjes) gemaakt? In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan Nagelkerkje je mee naar de professionele bakkerij en daarna laat hij zien hoe je thuis kadetjes maakt en bakt.

Categorieën
recepten

Hoe maak je volkorenbrood?

Wil je zelf volkorenbrood maken? Jan Nagelkerke laat in de serie THUIS vs BAKKERIJ zien hoe je thuis volkorenbrood bereidt. Maar voordat hij dat doet, neemt hij je mee naar Luxe Bakkerij Nagelkerke: hoe wordt volkorenbrood gemaakt in een professionele bakkerij?

Categorieën
recepten

Brabantse boterkoeken

Hoe maak je zelf een echte Brabantse boterkoek? In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan je mee in Bakkerij Nagelkerke in Oudenbosch om te laten zien hoe daar de ambachtelijke boterkoeken worden bereid. Vervolgens maakt en kneedt Jan in zijn thuiskeuken het deeg voor zelfgemaakte Brabantse boterkoeken: een bewerkelijke klus met een knapperig en heerlijk eindresultaat!

Categorieën
recepten

Gezond tussendoortje: zelfgemaakte volkoren koeken

Een ambachtelijke volkoren koek is een heerlijk verantwoord tussendoortje. In deze Bakflix-video laat Jan Nagelkerke in de thuiskeuken zien hoe je een bakplaat vol voedzame volkoren koeken maakt. Ben je toch een echte zoetekauw, dan biedt dit recept volop mogelijkheden!

Categorieën
recepten

Warme appelbollen uit de oven

Een lekkernij die het hele jaar door leuk is om te maken en nog leuker om op te eten: warme appelbollen uit de oven. Jan Nagelkerke legt stap voor stap uit hoe je als thuisbakker een bakplaat vol appelbollen bereidt: kijk smakelijk!

Categorieën
recepten

Kerststol met zelfgemaakte amandelspijs

Met de kerst in het vooruitzicht is een seizoensproduct zoals de kerststol met zelfgemaakte amandelspijs superleuk om te bereiden. Jan laat zien hoe de vulling, het deeg en de amandelspijs samenkomen tot een heerlijk ruikend eindresultaat.

Categorieën
recepten

Smeuïge chocolade-perentaart

In deze Bakflix-video maakt Jan een chocolade-perentaart en in iets meer dan een kwartier leer je elke stap van de bereiding. Een bijzondere smaakcombinatie die je zéker eens geprobeerd moet hebben!

Categorieën
recepten

Hoe maken we kerstkransjes van schuim in de bakkerij?

Sinterklaas is inmiddels alweer naar huis toe en dat betekent dat de kerstperiode echt kan losbreken. Jan Nagelkerke laat in zijn ambachtelijke bakkerij in Oudenbosch zien hoe hij met de grote bakkerijmachines overheerlijke schuimpjes in de vorm van kerstkransjes maakt.

Categorieën
recepten

Gevulde speculaas met amandelspijs

In de serie THUIS vs BAKKERIJ neemt Jan je mee naar de professionele bakkerij en laat hij zien hoe de ambachtelijke bakkers gevulde speculaas met amandelspijs maken.

Categorieën
recepten

Hoe maak je thuis een chocoladeletter?

In de serie THUIS vs BAKKERIJ laat Jan Nagelkerke zien hoe hij in de professionele bakkerij een (gevulde) chocoladeletter maakt.